/ Висша Лига
Фулъм
0:3
[ 0:2 ]
Челси
2
X
1
Мачът:
Челси изригна в лондонското дерби, "сините" с класика над Фулъм (видео)
Автор: FUT.bg | 09:15 / 18.04.2013
© Skysports
Челси не изигра особено убедителен мач, но въпреки това постигна класическа победа с 3:0 надФулъм в отложен двубой.

Домакините играха добре, но получиха два гола до почивката от ефективния си съперник и това ги съсипа.

Благодарение на победатаЧелси се върна на трето място в класирането с 61 точки, една пред Арсенал, като освен това тимът на Рафа Бенитес има мач по-малко. Котиджърс пък останаха 10-и с 40.

Фулъм направи невероятен пропуск още в 3-та минута. След центриране отдясно Младен Петрич пропусна топката и тя стигна до Брайън Руис само на два метра пред вратата, но той от воле засече неточно над напречната греда.

Пет минути по-късноЧелси имаше добро положение. След центриране в наказателното поле наФулъм топката бе изчистена на пътя на Франк Лампард и той нанесе плътен удар от десетина метра, но близо до Марк Шварцър и той спаси.

Челси имаше леко преимущество във владеенето на топката, но то не водеше до голови ситуации. Домакините също не бяха особено остри, но все пак имаха по-смислени атаки. Младен Петрич стреля директно във вратата от пряк свободен удар на позиция за центриране, но Петер Чех спаси. Димитър Бербатов и Йоргос Карагунис пробваха удари извън наказателното поле, като особено този на гръцкия футболист профуча застрашително на сантиметри над напречната греда.

След хубава атака с дълго подаване към Брайън Руис той поднесе назад към връхлитащия Джон Арне Рийзе, но норвежецът нанесе нехарактерно слаб удар от десетина метра.

В този момент от мачаЧелси изглеждаше напълно безидеен и изобщо не се виждаше как може да вкара гол. В 30-та минута обаче гостите откриха след феноменален гол на Давид Луис. Бразилецът получи топката малко след централната линия и след като никой не го срещна, напредна и от почти 35 метра изстреля истински снаряд, който се заби в далечния ъгъл на вратата.

Фулъм можеше да отговори три минути по-късно, когато Емануелсон даде много добър пас в коридор между няколко защитника, но сантиметри не достигнаха на Бербатов да засече сам срещу вратаря.

В 36-та минута много активният Емануелсон бе близо сам да се разпише. Той се вряза от крилото пред наказателното поле и отправи точен удар по земя до гредата, но Чех се хвърли и с върха на пръстите си отклони в корнер.

В 41-та минута и Димитър Бербатов нанесе опасен удар от двайсетина метра, но топката мина близо до страничната греда. На другия край на терена Франк Лампард стреля от фаул от почти 30 метра и Марк Шварцър не се намеси добре, но
все пак изби някак в корнер.

Без да упражнява какъвто и да е натиск, три минути преди почивкатаЧелси вкара втори много лек гол. При позиционна игра, от която не се виждаше никаква опасност Хуан Мата центрира дълбоко към далечната греда, където Сендерос увисна и зад него Джон Тери с глава засече топката в мрежата.

Само минута след товаФулъм трябваше да получи дузпа. Брайън Руис се пребори за топката пред наказателното поле и преодоля Джон Тери, който протегна крак и го препъна. Съдията Майк Дийн обаче не само че не отсъди дузпа, ами показа жълт картон на Руис за симулация.

И през второто полувремеФулъм бе по-активният отбор, но вече атаките на домакините не изглеждаха никак опасни.Челси от своя страна бе доволен да контролира играта и не контраатакуваше много често. Все пак в 58-та минута при такава акция Фернандо Торес центрира ниско пред вратата и малко не достигна на Хуан Мата да засече на празна мрежа.

Двайсет минути преди края домакините можеха да се върнат в мача след статично положение. След центриране от корнер Сендерос игра с глава и насочи топката към непокрития ъгъл на вратата. Тя сякаш влизаше в мрежата, но Младен Петрич буквално от 50 сантиметра дистанция опита добавка и някак успя да ритне високо над вратата.





11:16/16.04
новина
Баск идва на "Крейвън Котидж"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!