Арсенал и Евертън спретнаха здраво 0:0 (видео)
Автор: FUT.bg | 10:03 / 17.04.2013
© Skysports
Арсенал и Евертън изиграха тежък мач, в който не успяха да се победят и завършиха наравно 0:0 в отложен мач от Висшата лига.

Двубоят бе равностоен, като през първото полувреме Евертън имаше леко териториално преимущество, а през второто и особено в последните двайсет минутиАрсенал натисна сериозно. Головите положения и пред двете врати обаче бяха рядкост и така мачът справедливо завърши 0:0.

Равенството обаче е еднакво неизгодно и за двата тима.Арсенал вече е на две точки пред Челси и Тотнъм, но Шпорите имат мач по-малко, а Сините 2 мача по-малко. Те обаче ще играят помежду си, така че някой ще загуби точки, ако не и двата отбора.

Евертън пък е на 4 точки задАрсенал и вече задачата да се класира в първата четворка става изключително трудна. До края на първенството остават 5 кръга.

В състава наАрсенал след изтърпяното си наказание в защита се завърна Пер Мертезакер вместо капитана Томас Вермаелен. На вратата Войчех Шченсни замени контузения Лукаш Фабиански. Тио Уолкът бе титуляр вместо Жервиньо, но много интересно бе решението на Арсен Венгер да остави Джак Уилшър титуляр, въпреки че преди това призна, че е форсирал с връщането му в игра, а пък Томаш Росицки бе възстановен от контузията си. Киърън Гибс също бе титуляр за втори пореден път вместо Начо Монреал.

В тима на Евертън Дейвид Мойс бе направил само една смяна, като вместо Леон Озман в халфовата линия титуляр бе младия Рос Баркли.

Карамелите можеха да открият резултата още в петата минута.Тогава Стивън Пиенар получи извеждащо диагонално подаване зад защитата и стигна топката точно пред Шчесни, но стреля над вратата.

Последваха равностойни минути, в които нямаше голови положения. Вместо това на терена преобладаваха острите единоборства, като доста по-твърди бяха гостите и на моменти дори бяха прекалено груби. Маруан Фелайни се размина с жълт картон, но накрая съдията бе принуден да покаже такъв на Дарън Гибсън.

Едва в средата на полувремето имаше удар към една от двете врати - дело на Киърън Гибс от границата на наказателното поле, но над напречната греда.

В 32-та минута Гибсън извърши ново нарушение в центъра на терена, което освен това спря опасна атака наАрсенал. Съдията обаче го пожали и не му показа втори жълт картон.

Арсенал имаше преимущество в този период от мача, но към края на полувремето Евертън отново се активизира. Рос Баркли стреля от дистанция, но не затрудни особено Шченсни. След това пък Гибс се хвърли с шпагат да пресече подаване към Аничебе в наказателното поле, получи се двоен рикошет в Мертезакер и за миг топката мина покрай Шченсни, но той успя да се обърне и да я хване.

Артилеристите използваха откритите пространства в половината на Евертън и в 42-та минута създадоха най-доброто си положение за гол. След контраатака Рамзи центрира полуниско в наказателното поле и Жиру с шпагат изпревари вратаря и засече топката, но покрай вратата.

Две минути по-късно Уилшър и Касорла комбинираха, испанецът преодоля защитник в наказателното поле, но след това ударът му от малък ъгъл бе блокиран от друг бранител.

След почивкатаАрсенал започна по-добре. Първо остър удар на Санти Касорла до гредата едва бе избит от Тим Хауърд в корнер. След това Жиру стреля от границата на наказателното поле, но над вратата.

Евертън имаше пряк свободен удар на много удобна позиция точно пре

szólj hozzá: Arsenal vs Everton MATCH HIGHLIGHTS
д наказателното поле, но Лейтън Бейнс стреля в стената.

Карамелите отново притежаваха топката в по-голямата част от времето, но атаките наАрсенал бяха по-опасни. Така при една контраатака Тио Уолкът получи извеждащо подаване с пространство пред себе си, но си поведе топката леко накриво и не можа да излезе сам на стрелкова позиция. Въпреки това той поднесе към Жиру в наказателното поле, но топката дойде малко зад французина, който не можа да нанесе удар.

В средата на полувремето Рос Баркли нанесе много хубав фалцов удар от границата на наказателното поле, който профуча на сантиметри от вратата.

Двайсет минути преди края Арсен Венгер направи двойна смяна, пускайки в игра Лукас Подолски и Алекс Окслейд-Чембърлейн на мястото на Уилшър и Уолкът.

Това сериозно освежи играта на домакините и те натиснаха съперника. За кратко време се получиха три корнера пред вратата на Евертън, като преди един от тях Чембърлейн игра технично с петичка от въздуха, но Хауърд улови топката.

Малко по-късно Лукаш Подолски започна контраатака с добро подаване към Касорла, той изведе Чембърлейн отдясно в наказателното поле, но англичанинът реши да центрира по земя към Жиру, вместо директно да стреля и топката бе пресечена.

В 79-та минута Чембърлейн намери Жиру в наказателното поле, французинът добре овладя топката под носа на съперник и си освободи позиция за удар, но от малък ъгъл не уцели вратата.

Арсенал продължи да натиска, докато Евертън вече бе доволен да бави времето. Две минути преди края домакините имаха опасна атака, при която Касорла изведе Артета, той навлезе в наказателното поле, но и той не стреля, а опита комбинация и загуби топката.











Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!