/ Приятелски
Япония
0:2
[ 0:1 ]
България
2
X
1
Мачът:
Любо Пенев: Не е изключено да стана треньор в Испания един ден
Автор: FUT.bg | 14:19 / 16.04.2013
© As
Националният селекционер Любослав Пенев прекара няколко дни в Испания. През уикенда той изгледа мачове на бившите си отбори Валенсия и Атлетико (Мадрид), съответно с Еспаньол и Гранада. Пенев обяви пред вестник "АС", че представянето на водените от него национали в световните квалификации е добро.

"Нещата вБългария вървят много добре. Дълго време нашата публика не бе щастлива. Не мога да кажа, че върнахме изцяло усмивките на лицата им, защото ни предстоят още четири мача от световните квалификации. При всички положения обаче, от година и половина насам, нещата вървят в положителна насока. Имаме шанс да играем бараж, но ще е изключително трудно с оглед на съперниците в нашия поток.

В момента Италия е лидер в нашата група, после сме ние, но след нас са силни отбори като Чехия и Дания. На прав път сме, дано да успеем", сподели Пенев, след което коментира представянето на Атлетико (Мадрид) в Испания и предстоящия финал срещу Реал (Мадрид) за Купата на краля.

"За мен бе логично до финала да достигнат отбори, които се намират в челото на класирането. Това са отборите, които практикуват най-хубавия футбол. Екипите се познават отлично и като играчи, и като треньорско ръководство. Този, който е по-концентриран, той ще вземе трофея. Атлетико играе много добър футбол в последно време. Това се дължи не само на треньора Диего Симеоне, но и на играчите.

Безспорно най-голямата звезда на тима е Радамел Фалкао. Той е забележителен играч. Много клубове искат да го вземат, разбира се дали ще остане в Атлетико, това е клубна политика - все пак, ако един отбор иска да бъде сред големите тимове, трябва да направи така, че да задържи звездите си, като Фалкао", каза националният селекционер.

В заключение Пенев бе попитан дали в бъдеще има шанс да поеме клуб от Испания и отговори така: "Не е изключено да стана треньор в Испания един ден. Тук се чувствам като у дома си. Хората ме познават, имам много приятели, а и разбирам езика. Съвсем логично е да работя тук, където се изградих като професионален футболист."




14:26/10.04
новина
Супер Любо тръгва към Испания
09:44/01.03
новина
Япония потвърди контролата с България






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!