/ Купа на България
Левски
3:1
[ 0:0 ]
Локомотив Сф
2
X
1
Мачът:
Румен Трифонов: Ще отстраним Левски, ако ни разрешат
Автор: FUT.bg | 11:16 / 15.04.2013
© Bulphoto
Румен Трифонов е един от най-силните футболисти в отбора на Локо (Сф) от началото на сезона. Играчът е използван и в халфовата линия, и в защитата, а Емил Велев разчита много на него в битката за оцеляване и спе­челване на Купата на Бълга­рия. Като бивш играч на ЦСКА за Трифонов двубоите сЛевски винаги са по-специални. Ден след изключително напрегнатото и изпълнено със съдийски грешки столично дерби между "сини" и "червено-черни" и два преди второто му издание, той да­де интервю за "Меридиан Мач". Вгорчи ли животът на "железничарите" Пастата, има ли удари под кръста в битката за оцеляване и ще отмъсти ли Локо наЛевски в сряда четете в следващите редове.

Румене, след като преспа след дербито сЛевски, продължаваш ли да си толкова бесен на съдийството?
- И няколко дни да преспивам, няма да ми мине, защото то­ва беше подигравка не само с нас, а и с всички, които се занимават с футбол.

- Как видя ситуации­те за червените картони в мача?
- То е смеш­но да се коментира. Аз такива картони не съм виждал. Пър­во, Том е изгонен в ситуация, в която ня­ма дори нарушение. Да не говорим, че Пастата беше тотал­но неадекватен. Ид­ва към Митко Илиев и му казва: "На теб ти се размина, но ще дам картон на някой друг", След това показа официално предупреждение на Том. Що се отнася до изгонването на Сашо Бранеков, пак е скандално. Гледах го на повторение, наис­тина говорим за опасно посягане. Има си фаул, най-много може и жълт картон, но да го изгониш... Да не гово­рим, че и преди дуз­пата се вижда ясно, че футболист на Лев­ски играе с ръка.

- Стефан Спасов беше наказан след мача. Това утешение ли е за вас?
- Все тая. Той се е подиграл с нас, го­ляма работа, че след това са го наказали.

- Вашият капи­тан Сашо Бране­ков изригна, че Пастата си е пиел кафето с хора отЛевски преди мача. Ти имаш ли инфор­мация кого точно визира?
- Виж, Сашо е много добро момче, но е малко по-емоцио­нален. Може би затова си изпусна нервите и каза тези неща. Не знам кой с кого си е пиел кафето, мога да кажа това, което всички видяха - този съдия свири определено тенденциозно и ощети се­риозно нашия отбор.

- Имахте претен­ции и в друг важен мач - с Лудогорец...
- Така е. То си е прецедент. Вдигнали са ни 6 червени картона за 9 мача в шампионата и купа­та. Това е нещо уникално. Да не гово­рим, че треньорът ни го гонят за всяко не­що. Вече ми писна, всеки мач около 20-ата минута ни прик­лючват с някое из­гонване. Ако толкова искат да изпаднем, нека го кажат официално.

- Има я обаче и другата страна на медала - в мача с ЦСКА за купата като че ли ви подп­ряха...
- Не съм съвсем съгласен. Ако гово­рим за ситуацията за дузпа, то там рефе­рът отсъди наруше­ние, като не беше сигурен къде е. Кон­султира се с помощ­ника си, който му обясни, че не врата­рят го е извършил, а Апостол Попов. Колкото пъти го гле­дах, и за мен е спор­но дали е вътре или извън наказателното поле. Но дори в тази ситуация не мога да кажа, че са ни помог­нали, тъй като трябва­ше да има червен кар­тон, а не го вдигнаха, на­ли така? Прос­то ми омръзна, след всеки мач се налага да гово­рим за съдии, а не за футбол.

- Вашият изпъл­нителен директор Георги Марков определиЛевски и Лудогорец като "жалки отбори". Споделяш ли мне­нието му?
- Той е шеф и има право да се изказва. Не искам да го ко­ментирам.

- Чисто футболно как оценяваш ос­новните претенден­ти за титлата - ЦСКА,Левски и Лудогорец, с които играхте? Кой е най-добрият отбор?
- Мисля, че ЦСКА е най-силният тим, поне като индивидуалности. Вече какво не се получава там, не мога да кажа. Мисля, че те са най-силни.

- Да се върнем на темата "Левски". В сряда ви предстои втори мач с тях в рамките на някол­ко дни, но ще бъде­те без двама основ­ни играчи. Какво да очакваме от Локомотив?
- Ще се постараем да победим. След то­ва, което се случи в първия мач на "Герена", амбицията ни да отмъс­тим е голяма. Ако ни позволят съдиите, ще отстраним Левс­ки. Имаме сили. Но ако трябва да съм честен, приоритет номер 1 е оцеляването ни, не купата.

- В момента во­дите битка за оцеляване, но може да стане така, че ако вземете купата, през лятото да се озовете в Европа. Може ли този от­бор да се бори там?
- Ние в мо­мента нямаме нито един от­бор, който да е готов в Ев­ропа. Имам предвид да направи нещо смислено, някакъв пробив , да влезе в групите на Лига Европа напри­мер. Така че каквото е за нас, такова и за останалите.

- Наскоро ваши­ят треньор Емил Велев обвини Весе­лин Марешки и не­говия Локо (Пд), че са играли нечестно срещу Ботев (Вра­ца). Очакваш ли и такива удари под кръста?
- Нищо не може да ме учуди в българс­кия футбол. Щом е казал това г-н Велев, значи има защо. Но ще е жалко за фут­бола у нас, ако наис­тина се случва по­добно нещо.

- Скоро може да се върнете на ста­диона в "Надежда". Как се отрази на отбора дългите скитания?
- Не е приятно. Не съм специалист, но не мисля, че е нормално нашият стади­он да няма лиценз за футбол, при положе­ние че скоро ще се състои концерт там (бел. авт. - на "Депеш Мод"), който ще събере 20 000 души. Нямам обяснение за това.

- Какво промени Емил Велев, защо­то изглеждате значително по-разли­чен отбор през пролетта?
- С Емил Велев се работи отлично. Много взискателен и силен треньор, който държи на от­бора. Мисля, че ще израстваме още при него.

- Макар в мо­мента да си в Ло­ко (Сф), повечето хора те свързват с ЦСКА. Къде бър­кат на "Армията", че постоянно изг­лежда сякаш доб­роволно бягат от успехите?
- Не искам да го­воря подробно за представянето за ЦСКА, защото вече 6 месеца не съм там. Не съм в кух­нята на отбора. Според мен основ­ната грешка обаче е, че се сменят тре­ньорите прекалено често. При Стойчо Младенов и Милен Радуканов се играе­ше най-хубав фут­бол и тези специа­листи заслужаваха повече шанс. Желая успех на отбора.

- За финал - купа и оцеляване в ели­та или "Б" група и загуби отЛевски? Къде ще е Локо­мотив в края на сезона?
- Ако няма мръс­ни игри и задкулис­ни неща, мисля, че няма как да изпад­нем. Ще е срам от­бор като Локо (Сф) да не е в елита. За купата вече казах -по-важно е да се спасим, но ще прес­ледваме и този тро­фей. Ако всичко е честно, можем да я спечелим.





10:03/18.04
новина
Георги Марков: Съдиите искат друг отбор да е на финал
09:34/18.04
новина
Кокала: Шансовете остават
09:29/18.04
новина
Летящият холандец изстреля Левски към финала
10:52/17.04
новина
Рендето: Maчът с Левски ще завърши 1:1, искаме купата
09:16/17.04
новина
Димитър Иванков се завърна на "Герена"
09:13/17.04
новина
Локо Сф залага на тлъсти премии
09:11/17.04
новина
Николай Митов хвърля Вутов титуляр срещу Локо Сф
15:32/16.04
новина
Даниел Пеев: По нищо не отстъпваме на Левски
13:07/16.04
новина
Предраг Пажин: Митов не може да промени нищо
12:38/16.04
новина
Карвальо пропуска следващите два мача на Левски
11:08/16.04
новина
Левски ще кани Реал Мадрид
14:33/15.04
новина
Кокала: Ами може направо и да не се явим на мача с Левски, а?
11:31/15.04
новина
Картотекират Наско Курдов заради Карвальо
09:50/15.04
новина
Гигов продава Локо Сф през лятото






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!