/ Efbet Лига
Левски
2:1
[ 1:0 ]
Локомотив Сф
2
X
1
Мачът:
Тонев: Спираме всички плащания до края на сезона
Автор: "Тема Спорт" | 12:59 / 12.04.2013
© Sport.bg
Изпълнителният директор наЛевски Иво Тонев обяви официално треньорската рокада. Силният човек на "Герена" разкри, че ще има и още промени при "сините", като едната мярка ще бъде спирането на всички плащания към футболистите до края на сезона.

"Вече разбрахте промените, които се направиха в треньорския щаб наЛевски. Разделихме се с Илиан Илиев, вчера заедно с Боримиров имахме разговор с него, и стигнахме до решението да напусне. Това беше решение и от нас, и от него. На базата на това - Николай Митов ще е треньор до края на сезона, с помощници Мариан Христов и Елин Топузаков", започна Иво Тонев. "Предложих на Здравко Здравков да остане да работи в ДЮШ, и в понеделник ще имаме нов разговор, за да уточним това."

"Спираме всички плащания до края на сезона. Тогава ще видим кой какво има да получава. Казах им в съблекалнята, че който не иска и няма характер да играе заЛевски, може да си тръгне още днес. Който иска да остане, да направи така, че отборът да побеждава. Това са нещата, които мога да ви кажа в момента", допълни изпълнителният директор.

Запитан защо преди няколко месеци обяви, че Илиан Илиев със сигурност няма да бъде сменян, Тонев обясни: "Преди по-малко от месец, аз бях длъжен да застана зад него, и Илиан го заслужаваше. Не може да се говори нито за освобождаване, нито за оставка. Илиан прецени, че това е добре заЛевски в момента. Мисля, че Илиан заслужава уважение. Не съжалявам, че не се разделихме след мача с Монтана."

За поканата към Топузаков и Христов, шефът на "сините" каза:"Моето лично виждане е, че ни трябва малко повече характер. Елин Топузаков дълго време беше капитан, в най-добрите години наЛевски. А Мариан Христов е ставал шампион на Германия. Това са двама души, които знаят как се става шампион. Очаквам от тях да предадат тази амбиция и характер на играчите.

Тонев не пожела да коментира дали е имал и други опции за старши треньор:"Не искам да коментирам какви варианти съм имал и нямал. Никога не съм се бъркал в работата на треньора. Решенията са си ги взимали те. Оттук-нататък, дали ще играят чужденци или юноши, решението ще е на треньорския щаб, съгласувано с Даниел Боримиров."

"Няма по-хубаво нещо от това, да играят юноши на клуба. Сега всички говорят за Литекс. Само че това, което сега се вижда, започна преди пет години. Дал съм пълна свобода на Николай Илиев и Ясен Петров, да правят нашата школа, да имаме най-добрите условия, да се събират най-талантливите деца," добави по темата той.

"Само от тях зависи дали ще продължат да водятЛевски и догодина. Ако се справят добре, не виждам по-хубаво от това," каза Тонев на въпрос дали може настоящият треньорски щаб да остане и след края на сезона.




15:57/12.04
новина
Групата на Левски за мача с Локо Сф
15:46/12.04
новина
Николай Митов: Доверието на феновете се печели с победи
13:02/12.04
новина
Мариян Христов: Отборът на Левски трябва да играе много по-агресивно
09:48/12.04
новина
На "Герена" треперят за Карвальо
09:23/12.04
новина
Левски би шута на Илиан, Митов ще води "сините" до края на сезона
13:08/11.04
новина
Феновете на Левски: Преминахте всички граници! Отборът да доиграе сезона с юноши
10:52/11.04
новина
Гласят Джанини и Митов за треньорския трон на "Герена"
10:01/11.04
новина
Кокала вдигна мерника на трима






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!