/ Efbet Лига
Лудогорец
1:0
[ 0:0 ]
ЦСКА
2
X
1
Мачът:
Орманджиев: ЦСКА е в подем и може да навакса пасива
Автор: "Тема Спорт" | 14:47 / 19.09.2012
© Bulphoto
Мнението на бившия шеф наЦСКА Стефан Орманджиев винаги е тежало на мястото си. За не­го няма скрити неща около червените. Той винаги е бил в течение на случващото се. Вчера той се съгласи да отго­вори на въпросите на "Тема: Спорт".

- Г-н Орманджиев, събужда ли сеЦСКА след двете победи над Минь­ор и Ботев Враца, или те са по-ско­ро плод на това, че съперниците са в много тежко положение?

- Няма значение, важното е, че се взимат точки. Накрая те се гледат. Всички мачове в първенството си имат своето стратегическо значе­ние. Хубаво е да се печелят.ЦСКА го направи и това е добре. Иначе фут­болът ни в момента тотално се е успокоил, защото никой не го гледа, нищо не се вижда. Връщаме се към 60-те години на миналия век, когато който отиде на мач, той има привилегията да знае какво всъщност се случва. Но в 21-и век да нямаш представа какво става в другите отбори, в цялото първенство, как е съдийството, кои са добрите футболисти, какво се случва на терени­те си е направо връщане в средно­вековието. Така че никой не може да коментира цялостно първен­ството, защото дори и репортажи няма като хората. Едва ли човек мо­же да бъде на всички мачове еднов­ременно. Може би за някого е добре, защото не се вижда какво става. Ня­ма критика, няма скандали. За други пък е добре от финансова гледна точка, защото посещаемостта на мачовете се е увеличила спрямо ми­налия сезон. Видяхте на мача Берое - Левски имаше 10 хиляди зрители. Ако предположим, че всички те са си закупили билети, това е един доста сериозен приход за нашите стан­дарти. Хората си пълнят стадиона, защото няма къде да гледат мача. Така че си има и добрата страна, но тя е само за определени хора и от­бори.

- Около мача Берое - Левски над­виснаха доста съмнения?

- Това могат да го кажат само тези 10 хиляди, които са били на стадиона. Тяхното мнение в случая е меродавно. Те виждат кой как иг­рае и биха могли са преценят какво и защо се е случило в определени си­туации. Аз не съм гледал този мач и затова не е редно да го коментирам. За някои отбори е добре, че ма­човете не се предават пряко, защо­то така по-малко хора разбират какво точно се играе на терена и дали изобщо нещо се игра.

- Кои са тези отбори?
- Мисля, че всички ги знаят.

- Последните месеци на "Армия­та" бяха доста бурни. Щяха ли да помогнат "ЦСКА-Възраждане"?

- Аз не бях много голям оптимист за тази сделка. Просто е много трудно да се купи един такъв клуб катоЦСКА. Трябва да се подходи със сериозни инвестиции, със сериозни пари и намерения. От друга страна, трябва да направиш един много се­риозен финансов одит. Аз се учудих много, че "ЦСКА-Възраждане" не бяха добили тази информация, а изказ­ват мнение колко дължи клубът. Отделно обявяваш и някаква бъде­ща дейност, а ти не си приключил всичко с настоящите собственици от "Титан". От "ЦСКА-Възраждане" леко пуснаха каруцата пред коня. От друга страна пък, Титан" си имат своите интереси и искат да си получат парите за клуба. Прави или не, харесвани или не - такъв е съвременният живот, това си е биз­нес. Тук е мястото да кажа, че има отбори в Европа, и то големи име­на, с много по-сериозни финансови изоставания. Виждаме, че в тази група на УЕФА за финансово разслед­ване е попаднал дори и настоящият носител на Лига Европа Атлетико Мадрид. При тях говорим за много по-сериозни суми като задължения. Важното е, че ако някой въобще ре­ши в България да прави продукта футбол чрез маркатаЦСКА, трябва да е наистина с много сериозни фи­нансови възможности и да знае, че тръгва на сериозна инвестиция с го­ляма загуба в началото, което е неизбежно.

- Да обърнем малко внимание на играта. Дори и с новите футболис­ти, които нямаха права да играят,ЦСКА като че ли пак не показ­ва стойностен футбол? 

- След като 2 годиниЦСКА не мо­же да намери пътека да си подреди нещата и да ги вкара в ясна страте­гия, е напълно нормално резултати­те да липсват, каквито и футболис­ти да дойдат и да заиграят. Имаме налице само смяна на треньори, лип­са на пари, дребни скандали. От дру­га страна, се правят низ от грешни селекции. Невинаги се изпълнява во­лята на треньора. Виждаме, че и собственици изпадат в моменти, в които самите те търсят някакви решения - не да избягат от клуба, а по някакъв начин да помогнат, но явно не са се научили, че футболът е по-специфична дейност. Всички те­зи неща, събрани накуп, създават проблеми и в един момент тези проблеми създават лоши резулта­ти.

- Напоследък се появиха информа­ции, че Стойчо Младенов ще бъде сменен от Милен Радуканов, как гледате на подобна рокада?

- За Стойчо каквото и да кажем, той е един голям цесекар, който по­ловината си сърце го е отдал на иде­ятаЦСКА. Познавайки го колко е претенциозен по отношение на са­мата работа, колко стриктен и дисциплиниран е, той отдавна мо­жеше да си е тръгнал заради тази неяснота в клуба.

- Защо тогава още стои и постоянно има някакви обвинения към него за присвояване на комисиони?

- Обвиненията яЦСКА обикнове­но идват, когато искат да злепос­тавят или да накарат някой да си отиде. Целта е с компромати и об­винения да го принудиш да го напра­ви, защото не можеш да кажеш то­зи треньор е слаб, трябва да си тръгне. За треньорите наЦСКА ще говорим, когато всички друго в клу­ба е наред. Пример е Стоичков. Той казва, аз ще дойда вЦСКА когато всичко стартира на чисто. Ицо знае, че нещата така не стават. За да можеш да направиш нещо, тряб­ва да ти е чиста площадката. Да си собственик наЦСКА е много тежък и сериозен ангажимент. Когато напълно си наясно кой ти е изпълни­телен директор, кой е футболният мениджър, кой ти е правистът, как­во ще правите, едва тогава започ­ваш да говориш за треньор. После той започва да говори за футболис­ти. Има си стъпала и начин на рабо­та, които не трябва да се преска­чат.

- Какво бъдеще очаква клуба, ако не се появи нов кандидат-купувач?

- Бъдещето е такова, каквото е и настоящето. Нещата няма да се променят. Собственикът "Титан" не е готов за това голямо предизви­кателствоЦСКА. Може да поддър­жа клуба да съществува, но той ня­ма да е голям клуб с такъв начин на управление. Няма да има големи резултати. Може да се постигат ня­какви епизодични успехи, но нищо повече.

- Какъв бюджет би вдигналЦСКА на крака?

- Аз винаги съм си мечтал за евро­пейскиЦСКА. По времето на Васил Божков клубът беше страхотно обезпечен и всички тези, които то­гава не оцениха неговата роля, нане­соха голяма вреда наЦСКА. ЗащотоЦСКА щеше да се превърне в един много стабилен европейски клуб, ако беше показана благодарността за това, което се върши, а не да се настройва треньорът срещу мен, публиката срещу Божков и т.н., кое­то изяде главата наЦСКА. С това, което Васил Божков имаше като идеи за развитието наЦСКА и с то­ва, което бяхме започнали да пра­вим заедно с колегите, отборът ня­колко години поред щеше да е в гру­пите на Шампионската лига.

- Коментарът ви за реакциите на феновете сега? 

- Феновете не могат да направят нищо. Те са само да подкрепят от­бора, да изразяват своето недовол­ство от играта. В момента, в кой­тоЦСКА има силен отбор и стабил­на администрация, тогава фенове­те ще забравят лошите неща. Те ис­кат промяна, друг е въпросът дали тези, които недоволстват, знаят какво точно трябва да се направи вЦСКА. Аз съм убеден, че не знаят.

- Какво очаквате от двубоя сЛудогорец?

- Мачът ще е равностоен и ще победи този, който има повече къс­мет.Лудогорец стана шампион, без да надиграеЦСКА даже с голяма до­за късмет спечелиха титлата.ЦСКА бе на един точен удар на Присо от това да триумфира. Единственото предимство наЛудогорец е 5 про­цента и то се изразява в това, че е домакин.

- Има ли шанс да се навакса това сериозно изоставане от Левски иЛудогорец?


- Изоставането наистина е сери­озно, ноЦСКА е в подем и му предс­тоят мачове сЛудогорец Левски, Ботев Пловдив, Славия и ако ги на­диграе, тогава нещата стават съв­сем различни. Първенството тепърва започва.




08:47/22.09
прогноза
от Красимир Шишков: Домакински успех
1
13:48/08.10
новина
Дуо на Лудогорец мачка през септември
17:43/24.09
новина
БФС одруса ЦСКА с 3000 лв., а Лудогорец с 1000
11:23/24.09
новина
На "Армията" намериха виновника за загубата в Разград
10:36/24.09
новина
Играчите на Лудогорец взимат по 1000 лв. за боя над ЦСКА
15:21/23.09
новина
Лудогорец: Крими-феновете на ЦСКА нямат място на стадиона ни
12:44/23.09
новина
Полицията задържа девет души от агитката на ЦСКА
10:25/23.09
новина
Здравословни проблеми мъчат бос на ЦСКА
22:00/22.09
новина
Десет от Лудогорец отупаха ЦСКА
19:22/22.09
новина
Стойчо с три промени за дербито в Разград - вижте състава
14:07/22.09
новина
Лудогорец пуска книжка за мача с ЦСКА
14:00/22.09
новина
От ЦСКА за БФС: Ние чистим едно - те ни сервират друго, чистим второ - идва трето
12:20/22.09
новина
Стойчо се спаси от уволнение
11:15/22.09
новина
Домусчиев раздава по 2 бона на играчите за бой по ЦСКА
09:57/22.09
новина
Лудогорец срещу ЦСКА - шампионът срещу ранения гигант
09:09/22.09
новина
ЦСКА спасява лиценза с 2 млн. евро
17:04/21.09
новина
Стойчо определи групата на ЦСКА за Разград
14:12/21.09
новина
Страж на ЦСКА: Нямам търпение да победим Лудогорец
08:46/21.09
новина
Играч на ЦСКА мина през детектора на лъжата
08:33/21.09
новина
Кирил Домусчиев: Къде са героите от "Борисовата градина"?
19:55/20.09
новина
БФС с нов удар по ЦСКА
18:32/20.09
новина
Петев: ЦСКА ще търси реванш, но ние няма да отстъпим
17:33/20.09
новина
Стойчо увери: Нещата ще се подобрят
15:56/20.09
новина
ЦСКА поздрави великия д-р Стефан Божков
15:51/20.09
новина
Защитник на Лудогорец аут за дербито с ЦСКА
14:47/20.09
новина
Наградиха Анисе за играч на кръга
10:46/20.09
новина
Звезда на Лудогорец вдигнал цената си 25 пъти
10:19/20.09
новина
Стойчо за слуха, че ще го сменят: Хич не ми пука!
09:44/20.09
новина
В ЦСКА питат за премии
09:15/20.09
новина
Емил Гъргоров: Можем да загубим точки, не сме машини
08:22/20.09
новина
Бивш ас на ЦСКА поддържа форма в Студенстски град
20:14/19.09
новина
Анисе е играч 5-ия кръг, награждават го утре
18:01/19.09
новина
ЦСКА уреди перлата си за Разград
16:04/19.09
новина
Георги Йорданов свири дербито от 6-ия кръг на "А" група - всички назначения
15:14/19.09
новина
След прегледа: Анисе готов за дербито с Лудогорец
14:52/19.09
новина
Ивайло Петев се срещна с талант от "Ариана"
12:09/19.09
новина
Анисе изплаши ЦСКА - под въпрос за Лудогорец
10:52/19.09
новина
Вътрешен пуч срещу "Титан"
10:29/19.09
новина
Служители на ЦСКА топят клуба пред УЕФА
09:36/19.09
новина
Легенда на ЦСКА: Докога ще го търпим този Присо. Да му бият шута вече
09:07/19.09
новина
Стойчо се чуди - Венков или Нилсон в Разград?
21:02/18.09
новина
ЦСКА мачка в секретна контрола, Платини герой
19:01/18.09
новина
"Червена" легенда: Само Ботев (Вр) е по-зле от ЦСКА
17:05/18.09
новина
Петев: Нямаме право на грешка срещу ЦСКА
16:16/18.09
новина
Шампионите с най-доброто срещу ЦСКА
16:12/18.09
новина
Лудогорец пуска билетите за ЦСКА в петък, прати пропуските на "червените"
14:21/18.09
новина
На "Армията" хвалят звездата си
14:11/18.09
новина
Най-накрая: От ЦСКА дават абонаментните карти на феновете
12:46/18.09
новина
Титаните избягаха в Либия
10:54/18.09
новина
Играч на ЦСКА изпадна в депресия
10:32/18.09
новина
Майкъла: Играч от ЦСКА може да се издържа 4 месеца с 1 заплата
09:25/18.09
новина
Лудогорец реже ЦСКА за билети
08:45/18.09
новина
Бивш шеф на "армейците" изчезна
08:23/18.09
новина
БФС в сряда ще обяви дали ще картотекира Платини
14:14/17.09
новина
Новият шеф на ДЮШ на Лудогорец: Скоро ще има наши кадри в първия отбор
13:59/17.09
новина
Домусчиев: Шампионатът тепърва започва, ще е интересен
11:02/17.09
новина
Пак ровят Стойчо за комисионна
08:47/17.09
новина
"Червените" картотекират Платини днес
08:43/17.09
новина
Сектор "Г" готви вендета за Титан
08:06/17.09
новина
Лудогорец си тръгна с 3 точки от Ловеч
10:27/04.09
новина
Стойчо Младенов: Много помия се изля върху мен
10:56/03.09
новина
Уволняват Стойчо дисциплинарно
10:25/03.09
новина
Изгнен от ЦСКА търси стотици хиляди от "червените"
09:25/03.09
новина
Защитник на ЦСКА ляга под ножа






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!