Зенит стана шампион на Русия предсрочно
Автор: FUT.bg | 17:08 / 14.11.2010
©
Два кръга преди края на руското първенствоЗенит си осигури шампионската титла. Това стана, след като тимът от Санкт Петербург спечели домакинството си на Ростов с 5:0, а основният конкурент за титлата ЦСКА (Москва) допусна грешна стъпка и завърши наравно 1:1 при гостуването си на Спартак (Налчик).

Третият претендент Рубин отпадна от борбата още вчера, след като направи равен 1:1 със Спартак (Москва).

Титлата се приближи максимално доЗенит още на полувремето на мача им на стадион "Петровский", след което тимът водеше с 1:0, а в същия момент в Налчик завърши срещата на ЦСКА.

"Армейците" изпуснаха победата в Налчик минута преди края. През първото полувреме бе отменен гол на Думбиа заради засада, но след почивката, в 59-ата минута, те стигнаха до гол от дузпа на Вагнер Лав.

Минута преди края Гошоков демонстрира перфектно овладяване на топката на границата на наказателното поле и с ефектен удар от въздуха донесе точката на Спартак и съхрани надеждите на отбора си за участие в евротурнирите.

В Санкт Петербург,Зенит поведе на Ростов едва в края на първото полувреме след точно изпълнена дузпа от Данко Лазович.

Чавдар Янков бе титуляр за гостите и игра цял мач.

Усещайки титлата, домакините се развихриха в края на мача и за 15 минути реализираха четири попадения.

Първо Сергей Семак в 75-ата минута се разписа за 2:0, Александър Кержаков направи резултата класически в 82-ата, а Александър Бухаров в 90-ата и третата минута от добавеното време оформи крайното 5:0.

Така след 28-ия кръгЗенит вече е недостижим на първото място с актив от 66 точки, осем повече от втория ЦСКА. Трети е Рубин с 56, а на позиците даващи право на участие в Лига Европа се намират Спартак (Москва) с 47 точки и мач по-малко, Спартак (Налчик) с 44. Шанс да заеме пета позиция има Локомотив (Москва), който е с 43 пункта.










Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Моят любим отбор е шампион на Русия-много се радвам за тях,пожелавам им само успехи занапред-особено догодина в шампионската лига.
Коментарите са на публикуващите ги. FUT.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.